Bra fotoredigering

Redigeringen kan göra stor skillnad

När bilderna är tagna så är det dags att göra en sortering. Först en grovsortering och därefter en mera noga sortering av de slutliga bilderna som ska redigeras och färdigställas. Och det är i just redigeringen som man kan lyfta bilderna och verkligen få de till att bli magiska och fantastiska och inte bara okej.

När en organisation eller ett företag har en ny produkt eller tjänst som ska lanseras på marknaden eller har nya produkter som ska upp i deras webbshop är det viktigt att bilderna är av bästa kvalité.

Det gäller inte minst som sagt när man säljer via en webbshop på nätet, tex Öjebro Vantfabrik som precis lanserat deras nya raggsockor stickade i äkta svensk lammull. Då gäller det att man lanserar produkterna med riktigt snygga och fräscha bilder för att locka till sig köpare, både nya och gamla kunder.

Nybörjarfel vid redigering
Det vanliga felet många nybörjare gör när det kommer till redigering är att man tar i för mycket och drar på med lite för mycket färg och effekter.

Oftast och nästan alltid handlar det istället om att man bör redigera med måtta och lagom. Rätta upp horisonten, klona bort skräp och annat som man kan missat vid fototillfället eller sådant som man helt enkelt inte kunnat undvika men ändå önskar ta bort från bilden. En mindre försköning av någon kan också vara på sin plats, tex om man fått någon konstigt blänk runt ansiktet eller något konstigt veck på ett plagg eller liknande. 

 


Välkommen att kontakta mig via formuläret nedan