Om bloggen

Hobby blir till en livsstil och sedan till arbete

Att fotografera är något högst personligt som ligger mig varmt om hjärtat. Jämfört med mycket annat så är det något som faktiskt kan vara både en fritidssysselsättning, hobby eller ett avlönat arbete. Det krävs idag dessutom ett ganska bredd kunskap för att kunna leverera riktigt bra bilder.

Rent tekniskt så kan man säga att mycket blivit enklare med dagens digitala kamera men det är inte hela sanningen. För idag krävs det mer datorskunskap och kunskap i hur du behandlar bilderna i datorn.

Den mer konstnärliga aspekten i fotografering är mer eller mindre densamma med den fördelen att man idag med hjälp av den digitala tekniken kan efterbehandla bilder på ett helt annat sätt som skapar nya och spännande fördelar.

På samma gång som fotograferande många gånger kan vara ganska krävande och arbetsamt så kan det vara enormt roligt och givande. Att få till den där perfekta och optimala ljussättningen vid modellfotografering kan kännas oerhört givande och tillfredsställande. För då vet man att bilderna som kommer ur kameran är riktigt bra och skapar bästa möjliga förutsättning när det senare kommer till redigeringen.

På samma gång kan det vara fantastiskt roligt och givande att få ge bort bilder som är ramade till vänner och bekanta som sedan hänger upp dessa i sitt hus eller lägenhet.

Ju mer man fotograferar och använder kameran, ju mer vill du lära dig och dessto bättre vill du bli på att ta bilder. Det är en del av utveckligen och nog så viktigt för att du städnigt ska utvecklas och inte stagnera och trampa på i gamla fotspår. Det är också en stor drivkraft för många att man hela tiden drivs av nästa bild som kan bli ännu bättre och än mer fantastisk.


Välkommen att kontakta mig via formuläret nedan