Bröllopsfotografering

Om man ställer frågan till en fotograf vilken typ av fotouppdrag de älskar eller hatar mest så kommer du höst troligt få svaret bröllopsfotografering. För likväl att det finns de som älskar denna typ av uppdrag finns det lika många som hatar det. Få eller inget annat uppdrag som att just fotografera bröllop är lika utmanande och stressiga som just att plåta bröllop. På samma gång kan det vara oerhört givande och spännande, och inte minst tacksamt och roligt att föreviga en så viktig händelse i två människors liv.

Bröllopsfotografering

Här gäller det alltså att vara väl förberedd och har nerverna under kontroll när man ger sig in och ska fotografera just bröllop. Men om du är rätt person för detta så kan du förvänta dig roliga och spännande uppdrag med härliga och glada människor som kommer ge dig minnen för livet. Ett tips för dig som funderar på att börja som bröllopsfotograf är att ta med dig din kamera och utrustning till nästa bröllop du är inbjuden på. Be brudparet att få ta lite bilder sida vid sida av den anlita fotografen. Då får du inte bara testa på det utan du kan även lära dig en del tips och trix från den inhyrda fotografen och snappa upp hur han arbetar. På detta sättet får du en perfekt chans att testa på utan att du riskerar förstöra den stora dagen för brudparet om det skulle vara ditt första uppdrag och något skulle gå fel. För tro det eller ej, det finns mycket som kan gå fel. För soligt med starkt och svårbemästrat ljus. Regn och storm som ställer till det när det kommer till fina utomhusbilder av paret.

Alltid en extra kamera som backup

Du har säkert hört det tidigare men det tål att upprepas. När du ska fotografera bröllop är det ett måste att alltid släpa med sig två kameror, antingen en för teleobjektiv och för närbilder. Eller så använder du endast en och har den andra med som backup ifall huvudkameran skulle gå sönder och sluta fungera.

Ett bröllop är en engångstillfälle och det får inte strula. Det är lätt hänt att du kanske tappar kameran i marken och den går sönder, blir stulen eller helt enkelt bara går sönder. Då är det kört då du nämligen inte har någon andra chans att göra om uppdraget. Det är den dagen eller aldrig så chansa inte, skaffa en extra kamera som alltid hänger med. På så sätt har du skaffat både hängslen och livrem ifall något skulle strul och inte fungera.